Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Els Mossos creuen que la pandèmia pot iniciar més processos de radicalització per la major exposició a internet

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra creuen que la pandèmia pot iniciar més processos de radicalització perquè hi ha una major exposició a internet de determinats col·lectius, que poden rebre més propaganda […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra creuen que la pandèmia pot iniciar més processos de radicalització perquè hi ha una major exposició a internet de determinats col·lectius, que poden rebre més propaganda i continguts per part d’extremismes violents. En tot cas, es tracta d’una qüestió que s’ha d’estudiar a fons, segons ha explicat a Rac 1 un inspector de la Comissaria General d’Informació, que ha reconegut que el repunt d’accions terroristes que hi ha hagut en les últimes setmanes a Europa pot “esperonar” altres autors individuals. “Aquest tipus de terrorisme es fonamenta molt en la propaganda del fet, que l’acció serveixi d’inspiració”, ha dit, tot justificant la circular que es va enviar fa uns dies als Mossos fent aquesta alerta.

Segons ell, no és que Catalunya estigui especialment en el punt de mira per res en concret, sinó que ho està pel fet de formar part d’Europa i d’Occident. En tot cas, ha indicat que cal “tornar a recuperar algunes mesures” i “sensibilitzar” el cos de Mossos i les Policies Locals. L’inspector ha explicat que l’atac més probable seria per part de persones que ja formen part de la societat catalana, no de desplaçats de zones de conflicte. Els Mossos estan desplegant procediments preventius per intervenir en l’inici de la radicalització, quan aquests processos “es poden revertir”, ha explicat. No es considera que hi hagi un problema de discurs dels imams, sinó més aviat el contrari, ha apuntat, “són aliats en la prevenció de la radicalització”. Ara bé, ha reconegut que hi ha un nombre de persones individuals que poden actuar per la seva “inestabilitat emocional responent a un dogma”, i aquests són “més difícils de detectar”.