Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els Mossos controlen la mobilitat al límit amb la Franja en el primer dia del tancament perimetral

ACN Alcarràs.-Els Mossos d’Esquadra porten a terme controls aleatoris de la mobilitat al límit amb la Franja de Ponent en el primer dia del tancament perimetral de Catalunya. També vetllen […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Alcarràs.-Els Mossos d’Esquadra porten a terme controls aleatoris de la mobilitat al límit amb la Franja de Ponent en el primer dia del tancament perimetral de Catalunya. També vetllen pel confinament municipal vigent durant el cap de setmana. Un d’aquests l’han instal·lat a l’antiga N-II, al terme d’Alcarràs (Segrià). Agents de l’ARRO han aturat sobretot turismes i han demanat als ocupants el justificant que els autoritza a desplaçar-se. La majoria portaven el certificat d’autoresponsabilitat o un justificant d’empresa, ja que molts es dirigien o tornaven de treballar, tot i que els agents han aixecat acta a un conductor per incomplir el confinament. Cal recordar que l’Aragó també aplica un tancament perimetral del seu territori des del dia 27.

La policia ha muntat un control aquest migdia a l’antiga N-II, al terme municipal d’Alcarràs, en concret a la rotonda d’accés a l’autovia A-2 des de Soses. Per controlar la mobilitat al límit amb la Franja, també n’han dut a terme altres durant la jornada com ara a Almacelles (Segrià) amb l’objectiu de fer complir el tancament perimetral decretat a Catalunya per frenar l’avenç de la covid-19 vigent des de 6 hores d’aquest matí i que s’allargarà, al menys, durant quinze dies. A la vegada, coincideix amb el confinament municipal que s’aplica durant tot el cap de setmana i, per això, els agents també vetllaven perquè ningú sortís del seu municipis si no podia fer-ho. La gran majoria dels ocupants dels vehicles ja portava preparat el certificat d’autoresponsabilitat o bé un justificant d’empresa, ja que la majoria anaven o tornaven de treballar. Tot i això, els Mossos han aixecat acta a un conductor per no respectar el confinament municipal. A escassos metres, a la sortida d’Alcarràs també de l’antiga N-II, la Guàrdia Civil també aturaven vehicles. Malgrat que l’objectiu del control no estava relacionat amb la mobilitat, els agents també preguntaven als conductors la seva procedència i destí, així com el motiu el desplaçament. Des de les 6 hores d’aquest divendres no es pot entrar ni sortir de Catalunya, després del tancament perimetral del país decretat pel Govern per la covid-19. Malgrat això, sí s’autoritza en el cas de la mobilitat considerada essencial com ara complir obligacions laborals; assistir a serveis sanitaris, socials o educatius; tornar al lloc de residència; fer-se càrrec de l’atenció de persones amb necessitats o vulnerables, i per desplaçar-se a entitats financeres, d’assegurances o a estacions de proveïment en territoris limítrofs. També està permesa la mobilitat per acudir a actuacions davant d’òrgans públics, judicials o notarials; renovar permisos i documentació oficial i efectuar altres tràmits administratius inajornables; fer exàmens o proves oficials que no es puguin ajornar, i per causes de força major degudament acreditades. El tancament perimetral del Catalunya coincidirà fins dilluns a les 6 hores amb el confinament municipal, també vigent des d’aquest divendres s ales 6 hores. Aquesta mesura prohibeix sortir d’un mateix municipi, amb les mateixes excepcions que en el tancament perimetral del país. Tot i això, estarà permès sortir del municipi els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, coincidint amb Tots Sants, per anar a un cementiri sempre que aquest es trobi dins de la mateixa comarca. També està permesa la mobilitat per participar en algun activitat esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs o bé per gaudir d’un permís penitenciari. Així mateix, no està limitada la circulació de vehicles en trànsit, és a dir que hagin de passar per Catalunya per dirigir-se a la seva destinació.