Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els Mossos comencen a fer la selecció interna de personal per la policia marítima

ACN Barcelona.-El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferré, ha anunciat que el cos ha començat a fer la selecció interna de personal per la policia marítima per “seguir avançant amb […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.-El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferré, ha anunciat que el cos ha començat a fer la selecció interna de personal per la policia marítima per “seguir avançant amb el desplegament dels Mossos a Catalunya” per ser “la policia ordinària i integral a tot el territori de Catalunya”. Durant la comissió d’Interior al Parlament Ferrer ha explicat que davant el nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista el cos ha adquirit “material divers” per aquest àmbit i també s’està treballant per incorporar “un innovador sistema d’entrenament policial” que permetrà “fer simulacions en escenaris policials canviants amb situacions dinàmiques i realistes”. També ha defensat la feina de la Divisió d’Assumptes Interns (DAI) perquè “només un 2,5% de les sancions que s’imposen són estimades posteriorment en contenciosos administratius”, el que significa que té un “95% de fiabilitat”.

Les funcions del nou servei de policia marítima serà garantir la protecció i seguretat en aigües interiors i el mar territorial, controlar i preservar els espais marítims naturals protegits o inspeccionar les instal·lacions i activitats d’oci i esportives que es realitzen a la costa catalana, ha indicat Ferrer.”Fins ara no ho havíem explicat”, ha exposat el director dels Mossos, que ha detallat la formació que rebran els agents que assumeixin aquesta funció. Hauran de formar-se en Intervenció en medi marítim a través de tres mòduls. En concret, 310 hores d’àmbit general, 458 de navegació i 232 de pràctiques formatives.”Naturalment es respecten els drets de tots els agents””Naturalment es respecten els drets de tots els agents”, ha indicat Ferrer a un diputat que ha plantejat el desmantellament de la DAI. Ha exposat que treballen per fer “el mínim d’errades possibles” però ha dit que “la perfecció no existeix”. En aquest sentit, ha exposat que la DAI ha comptabilitzat que “només” un 2,5% de les sancions que s’imposen son estimades posteriorment en contenciosos administratius. Amb una “fiabilitat superior al 95%”, Buch ha defensat que demanar “desmuntar la DAI i fer canvis perquè no funciona” no té sentit perquè considera que “la fiabilitat és bona”.Se sent “molt incòmode” davant d’alguns desnonaments”De vegades un servidor és el primer que se sent molt incòmode davant d’algunes ordres judicials”, ha indicat Ferrer, que ha dit que no tenen “cap altre remei” que executar-les. “Tampoc tinc el marge per anar contra una ordre judicial”, ha advertit. Ha insistit que davant les actuacions sempre hi ha una revisió “i si hi ha errors s’esmenen i s’asumeixen”, ha afegit. “Comparteixo la preocupació i el malestar que deixen a vegades segons quins desnonaments”, ha reblat.