Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Els metges de família demanen que s’articuli la declaració autoresponsable en les baixes per covid

ACN Barcelona.-La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) reclama que s’accepti la declaració autoresponsable de les baixes per covid. En concret, ha demanat que les persones autodiagnosticades amb […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) reclama que s’accepti la declaració autoresponsable de les baixes per covid. En concret, ha demanat que les persones autodiagnosticades amb un test d’antígens, es puguin descarregar l’autojustificació i continuar amb el registre per via telemàtica. Els metges de família han assegurat que aquest model s’està aplicant “de facto” actualment, en registrar els tests i considerar veraç la informació telefònica rebuda. La CAMFiC ha insistit que els CAP estan vivint una afluència “històrica”, cosa que compromet la qualitat de l’atenció, la seguretat del pacient i contribueix a l’infradiagnòstic de malalties amb impacte en la morbiditat i mortalitat.

Els encarregats d’accedir a la informació facilitada amb l’autojustificació serien els membres de les empreses que s’encarreguen de cursar les baixes per malaltia comuna. La societat ha defensat que ja hi ha altres països on s’aplica la declaració autoresponsable. Ha defensat que cal fer els canvis normatius perquè es pugui instaurar a l’Estat, fomentant una societat madura. Entre d’altres, ha assegurat que contribuirà a disminuir la burocràcia sense valor clínic i un dels principals motius de l’estrès del personal.