Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Els metges de família alerten de lesions per tornar a fer esport de cop després del confinament

ACN Barcelona.-El Grup de Treball d’Exercici Físic i Salut de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha alertat d’un increment de lesions en les persones que, després […]

Avatar
Agències 21/05/2020

ACN Barcelona.-El Grup de Treball d’Exercici Físic i Salut de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) ha alertat d’un increment de lesions en les persones que, després del confinament, tornen a fer activitat esportives sense un reinici progressiu. Els metges de famíla alerten que, després de dies sedentaris o amb poca activitat física, tornar a fer exercici pot afavorir el risc de legions com cruiximents, esquinços, inflamació de la tíbia i fascitis plantars. Per això, demanen recuperar l’activitat física a poc a poc, prioritzant la salut a la competició, escalfar a l’inici i fer estiraments suaus al final. En el cas de l’activitat física de baixa intensitat, demanen fer-ho amb mascareta.

Els metges de família recorden que cal extremar les mesures de protecció i seguretat quan es fa activitat física, com ara mantenir les distàncies de seguretat d’un metre i mig a dos metres al caminar, i entre 10 i 20 metres al córrer o anar en bicicleta. També mantenir mesures d’higiene com el rentat de mans, tant al sortir a fer l’activitat com quan es torna. A més, recorden que cal hidratar-se, protegir-se del sol i escollir entorns amb herba o terra abans que l’asfalt a l’hora de caminar o córrer.Segons remarca la CAMFiC, les estadístiques mostren una mitjana d’increment de tres quilos de pes per individu adult durant el confinament. Adveteixen que s’ha produït una acumulació de greix en detriment d’una pèrdua de massa muscular per la reducció d’activitat física, fet que està afavorint les caigudes i fractures en gent gran.