Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els maristes recullen en un llibre testimonis d’educadors sobre el compromís de l’orde amb la protecció a la infància

ACN Barcelona.-‘Trencar el silenci: deu rostres, deu veus’ és el títol del llibre de Maristes Catalunya que recull el testimoni de deu educadors de diferents països sobre com viuen la […]

Avatar
Agències 04/04/2019

ACN Barcelona.-‘Trencar el silenci: deu rostres, deu veus’ és el títol del llibre de Maristes Catalunya que recull el testimoni de deu educadors de diferents països sobre com viuen la tasca duta a terme i el compromís de la institució religiosa per “avançar en matèria de protecció a la infància”, segons indica l’orde en un comunicat. El llibre ha estat escrit pels periodistes Imma Amadeo i Jordi Martínez, i editat per Baula. Els testimonis expliquen la tasca que fan en l’àmbit de la prevenció i de la protecció de l’abús sexual a les obres educatives maristes. Els maristes indiquen que els testimonis ofereixen “respostes sinceres sobre un tema incòmode i un dels “problemes més greus als quals la societat ha de fer front, el dels abusos a menors”.

El llibre recull com el 2011 l’Institut dels Germans Maristes va fer una crida perquè totes les seves províncies “es dotessin d’eines” per garantir la protecció d’infants i joves.Cal recordar que aquesta orde religiosa ha estat al centre de l’opinió pública els darrers dies pel judici contra Joaquim Benítez, antic professor d’un dels seus centres jutjat per cometre abusos sexuals a alumnes. Durant el judici Benítez va declarar que els maristes tenien coneixement dels seus abusos des del1986.