Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els manters cusen bates i mascaretes per als hospitals

ACN Barcelona.-Els manters del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i la marca Top Manta han convertit la botiga que tenen al carrer d’En Roig, al barri de Raval de Barcelona, […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-Els manters del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i la marca Top Manta han convertit la botiga que tenen al carrer d’En Roig, al barri de Raval de Barcelona, en un taller de costura on produeixen material per als hospitals catalans, en concret mascaretes i bates. Han començat la fabricació amb vuit màquines de cosir i teles pròpies, que han permès engegar la producció d’un miler de mascaretes que distribueixen a persones vulnerables. Aquest divendres faran les primeres bates després d’adherint-se a la iniciativa que han engegat l’empresa de gorros quirúrgics RobinHat, de Rubí, i l’ajuntament de Sentmenat (Vallès Occidental), segons ha explicat a l’ACN Aziz Faye, portaveu de l’entitat. També han posat en marxa un banc d’aliments.

Les manteres i manters tenen un taller de confecció, amb què elaboren les peces de la col·lecció Top Manta i encàrrecs de confecció i estampació per a altres entitats o empreses. Davant de la crisi del coronavirus han decidit reconvertir la seva activitat habitual en una aposta solidària per al personal mèdic. Les primeres bates seran per l’Hospital de Granollers, que és “el que té més urgència”, ha indicat Aziz.”Estem disposats a ajudar la sanitat d’aquest país, i trigui el que trigui seguirem ajudant en el el que es pugui, si triga una setmana una setmana, si un any, un any”, ha reblat.Banc d’alimentsEls venedors ambulants que treballen a la manta s’han quedat sense feina, explica Aziz, i molts tenen problemes per pagar el lloguer i per assegurar-se l’alimentació més bàsica. “La nostra crisi no comença amb el coronavirus sinó molt abans, quan ens van fer fora del passeig de Joan de Borbó”, explica Aziz. Per aquest motiu l’associació de Venedors Ambulants ha creat un banc d’aliments solidari. Demanen aliments, però no s’han de portar enlloc, sinó que ells mateixos els passen a buscar a les cases. Aquests dies, estan fent un repartiment de llet, oli i productes de primera necessitat, que de moment ja ha arribat a 154 famílies que no poden treballar i que no tenen cap ajuda ni cap prestació social.