Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Els llibreters recelen de l’instrument triat per Sánchez per dotar de liquiditat les empreses culturals

ACN Barcelona.-Les empreses del sector del llibre recelen de l’instrument triat pel govern espanyol per dotar de liquiditat les empreses culturals en el marc de la crisi del coronavirus, malgrat […]

Avatar
Agències 05/05/2020

ACN Barcelona.-Les empreses del sector del llibre recelen de l’instrument triat pel govern espanyol per dotar de liquiditat les empreses culturals en el marc de la crisi del coronavirus, malgrat que agraeixen “l’esforç” de l’executiu per aprovar les mesures. A parer dels llibreters, l’instrument, la societat de garantia recíproca Audiovisual Finanzas SGR, forma part del “sector del cine”, fet que “genera grans dubtes” perquè és una entitat que té un “desconeixement absolut” de les “peculiaritats” del sector del llibre “i de les seves necessitats”. A banda, consideren que pel fet d’establir un mínim de 40 milions per a tots els subsectors, “no s’ha aconseguit una proporcionalitat que es correspongui amb el pes real del sector del llibre”.

D’altra banda, els llibreters també subratllen que el conjunt de mesures aprovat aquest dimarts destina 75 milions d’euros als sectors culturals, “dels quals només 5 van destinats al sector del llibre, i més concretament a les llibreries independents”. Són mesures “positives, però insuficients”, remarquen, per “afrontar la caiguda dels ingressos”.Per això continua demanant “mesures addicionals urgents” com ara un programa de compres de llibres destinats a biblioteques públiques, universitàries i escolars a través de les llibreries de proximitat”. Altres mesures són incentivar el consum de llibres, mesures de suport a l’exportació o promoció del 23 de juliol com a dia del llibre alternatiu.Finalment, el sector reitera que cal considerar el llibre un bé de primera necessitat “com està passant en altres països del nostre entorn”.