Edició 1959

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023
Edició 1959

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 07 de desembre del 2023

Els líders europeus titllen l’atac rus a Ucraïna d’injustificat i il·legal: “És una amenaça per a l’ordre mundial”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Els líder europeus s’han reunit aquest dijous per discutir la seva resposta a la invasió de Rússia a Ucraïna. La conferència de presidents ha estat convocada per la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i ha comptat amb la participació del president del Consell Europeu, Charles Michel, i la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. Els líders han coincidit que es tracta d’un atac “injustificat i il·legal”, que suposa una amenaça “per a l’estabilitat europea i regional, així com per a l’ordre mundial”. En aquest sentit, consideren que apunta “al model de societat democràtica”, i afegeixen que “no pot quedar sense resposta”.

Tots ells han expressat la seva “plena solidaritat i suport” a Ucraïna i el seu poble, recordant que és una nació “independent i sobirana”. També han subratllat que la seva integritat territorial és “innegociable” i han assegurat que hi haurà una resposta europea i internacional “sense precedents” amb sancions “noves i severes” que garanteixin que el Kremlin sigui responsable de les seves accions.

Publicitat

Així, han afirmat que continuen “ferms” en la seva “unitat i determinació”, i han acordat convocar un debat ple extraordinari el pròxim dimarts 1 de març.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió