Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els líders europeus afronten una cimera “difícil” per intentar desencallar el fons de recuperació

ACN Brussel·les.-Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea es reuneixen aquest dijous i divendres a Brussel·les en una cimera “difícil” i “complexa” per intentar desencallar el pressupost […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Brussel·les.-Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea es reuneixen aquest dijous i divendres a Brussel·les en una cimera “difícil” i “complexa” per intentar desencallar el pressupost per als pròxims set anys i el fons de recuperació. A l’arribada a la reunió, el president del Consell, Charles Michel, ha dit que confia poder sumar Hongria i Polònia a l’acord per continuar el procés d’aprovació del paquet econòmic, que ascendeix a 1,8 bilions d’euros. Sobre la taula dels 27 també hi ha la negociació amb el Regne Unit sobre la relació futura, la coordinació per la covid-19 o qüestions de política exterior com la situació al Mediterrani Oriental o la relació amb els Estats Units amb la presidència de Joe Biden.

A l’arribada, Michel ha dit que encara no estan en “la línia d’arribada” pel que fa al pressupost. “Queda treball per fer”, ha remarcat. Al seu torn, la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, ha remarcat que el fet que el principi d’acord amb Polònia i Hongria no canviï el mecanisme que vincula els fons al respecte de l’estat de dret és “crucial”.