Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Els líders europeus aborden la relació amb Rússia i la covid en una cimera marcada per la polèmica llei d’Hongria

ACN Brussel·les.-Els líders de la Unió Europea es reuneixen aquest dijous a Brussel·les en una cimera centrada en política exterior, la covid, la migració i la recuperació econòmica. La trobada […]

Agències 24/06/2021

ACN Brussel·les.-Els líders de la Unió Europea es reuneixen aquest dijous a Brussel·les en una cimera centrada en política exterior, la covid, la migració i la recuperació econòmica. La trobada dels líders, però, està marcada per l’aprovació al parlament hongarès de la llei que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles. A l’arribada a la reunió, el president del Consell, Charles Michel, ha dit que en parlaran durant el dinar, malgrat que no estava en l’agenda. En arribar, el primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ha reivindicat que la llei “defensa els drets dels infants i els pares”, mentre el secretari general de l’ONU, António Guterres, que participa a l’inici de la cimera, ha dit que és “inacceptable” la discriminació” contra el col·lectiu LGTBI.

En política exterior, els 27 debatran principalment la relació amb Rússia i Turquia. Pel que fa a la covid-19, abordaran la mobilitat a l’estiu en un context de preocupació per la variant delta i l’estat de la vacunació al bloc comunitari. Els líders també discutiran la polèmica llei hongaresa durant el sopar i divendres se centraran en la recuperació econòmica.