Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Els líders de la UE condemnen “qualsevol intent de tercers països d’instrumentalitzar migrants amb objectius polítics”

ACN Brussel·les.-Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea condemnen “qualsevol intent de tercers països d’instrumentalitzar migrants amb finalitats polítiques”. Això és el que apunten les conclusions de […]

Agències 24/06/2021

ACN Brussel·les.-Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea condemnen “qualsevol intent de tercers països d’instrumentalitzar migrants amb finalitats polítiques”. Això és el que apunten les conclusions de la cimera dels líders, on han abordat la qüestió de la migració només durant 10 minuts. El text subratlla la necessitat de “reforçar” la cooperació amb els països d’origen i trànsit com a “part integral” de l’acció exterior europea amb un enfocament “pragmàtic” i “flexible”. Per tal de fer-ho, els 27 insten la Comissió Europea i l’Alt Representant a “reforçar immediatament accions concretes” per donar suport als països d’origen i trànsit i a presentar un pla d’acció en aquest sentit a la tardor.

Els líders europeus han abordat la qüestió de la migració a petició d’Itàlia. La declaració arriba després de la crisi a Ceuta, però no es refereix a cap país concretament. Amb tot, pot ser aplicable als països amb els quals el bloc comunitari té frontera exterior, com Turquia o el Marroc, amb els quals també té acords migratoris.