Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Els líders de 16 estats de la UE es comprometen a defensar els drets LGTBI en plena polèmica per la llei d’Hongria

ACN Brussel·les.-Els líders de 16 estats de la Unió Europea es comprometen a defensar els drets LGTBI en plena polèmica per la llei hongaresa que prohibeix parlar d’homosexualitat a les […]

Agències 24/06/2021

ACN Brussel·les.-Els líders de 16 estats de la Unió Europea es comprometen a defensar els drets LGTBI en plena polèmica per la llei hongaresa que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles. En una carta enviada a als presidents de les institucions europees, els 16 líders, entre els quals hi ha el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, apunten que “el respecte i la tolerància estan en el centre del projecte europeu” i es comprometen a defensar el col·lectiu LGTBI davant “les amenaces a drets fonamentals i particularment al principi de no discriminació per orientació sexual”. “Hem de continuar lluitant contra la discriminació contra la comunitat LGTBI i reafirmant la nostra defensa dels seus drets fonamentals”, apunta la carta.

El document està signat pels líders de Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Espanya, França, Itàlia, Xipre, Letònia, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Finlàndia i Suècia.