Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els interins reclamen al Parlament donar resposta a “l’abús” de les administracions i apostar per una feina estable

ACN Barcelona.-La Plataforma d’Interins/es de Catalunya (PIC) ha reclamat al Parlament una “solució” a “l’abús” comès per les administracions i una aposta “clara” per un treball estable. El col·lectiu ha […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-La Plataforma d’Interins/es de Catalunya (PIC) ha reclamat al Parlament una “solució” a “l’abús” comès per les administracions i una aposta “clara” per un treball estable. El col·lectiu ha denunciat l’excessiva temporalitat d’aquests empleats i ha demanat una resposta “valenta” que reconegui l’estabilitat dels interins. Així mateix, ha alertat que hi ha 100.000 famílies en situació de precarietat i ha xifrat en 5.200 milions d’euros les indemnitzacions que hauria de pagar l’administració en cas que s’acomiadessin els empleats. La roda de premsa ha tingut lloc en el marc de la presentació de la Proposició de Llei per l’estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català, impulsada per la CUP.

El col·lectiu ha advertit que la convocatòria de processos selectius pot deixar sense feina aquests treballadors públics, majoritàriament dones, en situació de temporalitat de llarga durada, amb càrregues familiars i de més de cinquanta anys. De fet, segons dades del col·lectiu, el 53,5% de totes les persones que treballen en el conjunt de les administracions públiques a Catalunya estan en situació de “precarietat”. La PIC s’ha referit a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat març, que adverteix de la impossibilitat de “cobrir necessitats estructurals” amb feines temporals, “qüestiona obertament” els processos selectius i destaca la importància de disposar d’una sanció en el cas d’incompliments. El col·lectiu ha xifrat en 5.200 milions d’euros les indemnitzacions que hauria de pagar l’administració en el cas que continués endavant amb els processos selectius. A aquesta suma caldria sumar les hipotètiques sancions d’Europa per l’incompliment de la directiva. “O estabilitzem a les persones o haurem de fer front a quanties econòmiques”, ha afirmat la portaveu de la PIC, Elisabeth Ramos, al Parlament. El col·lectiu ha defensat “estabilitzar” els empleats i ha recordat que aquesta actuació no comportaria cap despesa a l’administració pública, ja que no implicaria la creació de places noves. “La ciutadania no ha de pagar els incompliments de l’administració”, ha assegurat en referència a l’import de les indemnitzacions.