Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Els interins de l’Ajuntament de Barcelona podran participar en concursos amb els mateixos drets que els funcionaris

ACN Barcelona – La CGT ha guanyat una sentència “històrica” contra l’Ajuntament de Barcelona que implica un canvi radical en la carrera professional. A partir d’ara, tot el personal interí […]

Agències 21/07/2022

ACN Barcelona – La CGT ha guanyat una sentència “històrica” contra l’Ajuntament de Barcelona que implica un canvi radical en la carrera professional. A partir d’ara, tot el personal interí i temporal podrà participar en igualtat de condicions en processos de promoció interna, per concurs de mèrits o per concurs d’oposició restringit. D’aquesta manera, a partir d’ara, quan l’administració convoqui un procés de promoció interna, el personal interí i temporal es podrà presentar en igualtat de condicions amb el personal funcionari de carrera o el personal laboral fix.

La sentència de la secció quarta de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ja és ferma, es basa en el principi de no discriminació que estableix la directiva europea sobre el treball de duració determinada. Confirma que no es pot discriminar a cap treballador públic en el seu dret a la carrera professional, independentment del tipus de contracte que tingui.

L’Ajuntament de Barcelona ha comunicat a la CGT que a partir d’ara aplicarà la sentència a tots els processos de promoció interna, cosa de la qual es felicita el sindicat. De fet, la mateixa sentència obliga l’Ajuntament a tornar a convocar el concurs que es va impugnar per part de la CGT i que ha propiciat aquesta sentència del TSJC.

Aquesta sentència obre la porta a l’estabilització de forma totalment legal de milers d’empleats públics temporals, mitjançant processos de promoció interna, donant un pas endavant contra l’abús de la temporalitat a les administracions públiques, un objectiu de la directiva europea i la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.