Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Els ingressos de les empreses de l’Estat cauen un 9,4% al novembre

ACN Barcelona.-Els ingressos del conjunt de les empreses de l’Estat durant el mes de novembre van caure un 9,4% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Segons les últimes dades […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-Els ingressos del conjunt de les empreses de l’Estat durant el mes de novembre van caure un 9,4% respecte al mateix període de l’exercici anterior. Segons les últimes dades provisionals publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el descens és inferior a l’octubre, quan les vendes van registrar una davallada del 12,1%. De fet, el mes de novembre recull les millors dades des que va esclatar la pandèmia. Al març –quan es va decretar l’estat d’alarma-, els ingressos de les empreses van caure un 16,9%, mentre que el descens a l’abril va ser del 40%. Fins a l’agost, les vendes van caure a doble dígit. En l’acumulat de l’any, la facturació de les empreses de l’Estat s’ha reduït un 14,9% respecte a l’exercici anterior.

Per sectors, on més es va reduir l’Índex de la Xifra de Negocis Empresarial (ICN) durant el mes de novembre va ser en els serveis no financers de mercat (-18,6%), mentre que les vendes al comerç van registrar una caiguda del 9,4%. Pel que fa als subministraments d’energia elèctrica i aigua, els ingressos de les empreses van contraure’s un 6,9%, mentre que la davallada a la indústria va ser del 2,4%.