Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els informatius de RTVE estrenen imatge amb nou decorat, sintonia, capçalera i retolació

ACN Barcelona.-Radio Televisió Espanyola (RTVE) estrenarà aquest dilluns en els seus informatius una nova imatge que inclourà nou decorat, sintonia, capçalera i retolació. La proposta és una renovació tecnològica i […]

Avatar
Agències 15/02/2021

ACN Barcelona.-Radio Televisió Espanyola (RTVE) estrenarà aquest dilluns en els seus informatius una nova imatge que inclourà nou decorat, sintonia, capçalera i retolació. La proposta és una renovació tecnològica i un canvi en la narrativa dels continguts fruit de la feina de molts mesos d’un equip multidisciplinari de RTVE, i on les noves tecnologies són les protagonistes d’aquest canvi amb ‘virtual window’, realitat augmentada, grafismes i disseny 3D. Un avanç d’aquesta renovació es va poder veure anit en l’especial de les Eleccions Catalanes, mentre que el TD-1 d’aquest dilluns estrenarà la nova imatge al complet.

El canvi obeeix a la necessitat de respondre a les demandes dels espectadors del segle XXI, per això s’incorpora als continguts informatius la realitat augmentada, el disseny 3D, una narrativa i grafisme modern, una escenografia i una llum actual i un espai de treball d’I+D+I.El decorat: un espai diàfanEl nou decorat és un espai diàfan. S’ha dissenyat una caixa buida amb una taula “senzilla, lleugera i elegant” que presideix l’espai en solitari. La resta és un espai perquè el comunicador pugui moure’s en llibertat. Aquest canvi obeeix a un intent de fer créixer la zona per a sortir de la taula i trobar millors vies d’explicar continguts en pantalla. Es tracta d’un univers “minimalista” per a explicar les notícies a través d’un discurs gràfic “de gran impacte visual” amb l’ajuda de les noves tecnologies: realitat augmentada i Virtual Windows, que amplia l’estudi i l’obre a l’exterior, i pantalles de led d’alta resolució amb una àrea de 87,5 metres quadrats.S’han adequat a més el control de realització i el plató, amb noves robòtiques de càmera, grua-cap telescòpic, il·luminació LED i un nou sistema de reconeixement de veu. La capçalera i la sintonia dels informatius s’adapten també i canvia el model de retolació, que serà més actual i dedicat a informar l’espectador. Es renova així mateix el disseny, amb nous colors i pastilles, i canvia la seva estructura i funció.Aquestes transformacions són fruit del treball de molts mesos d’un equip multidisciplinari d’RTVE de les àrees d’Imatge, Grafisme, Escenografia i Operacions, entre altres, que tenen al capdavant a professionals com Jaime Garrido, Cesc Calafell, Fernando Navarrete i Víctor Sánchez.