Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els infants ingressats a l’Hospital de Vic podran veure gratuïtament pel·lícules de qualitat i en català

ACN Vic.-Els infants ingressats a l’Hospital Universitari de Vic podran veure, de forma gratuïta, pel·lícules en català i de qualitat. Serà possible gràcies al projecte europeu ‘Film in hospital’ on […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Vic.-Els infants ingressats a l’Hospital Universitari de Vic podran veure, de forma gratuïta, pel·lícules en català i de qualitat. Serà possible gràcies al projecte europeu ‘Film in hospital’ on distribuïdores de cinema infantil de tota Europa s’han unit per crear una plataforma de pel·lícules i curtmetratges adreçada als infants i adolescents hospitalitzats. Ara el Consorci Hospitalari de Vic ha signat un conveni amb la distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic, responsable d’implantar la iniciativa a l’Estat.

L’objectiu del projecte, cofinançat pel programa Creative Europe – MEDIA de la Unió Europea, és que els hospitals públics puguin oferir aquests continguts als pacients de 3 a 16 anys com un suport emocional i, així, contribuir a millorar la seva atenció des d’una perspectiva integral.Els contingutsLa plataforma inclou diferents títols, que han estat etiquetats per edats. Es tracta de continguts de qualitat, concebuts per incentivar la curiositat i fomentar el gust pel cinema. El catàleg inclou nombroses pel·lícules disponibles en català i també amb subtítols, per tal de fomentar la lectura entre els espectadors i espectadores més petits, així com per fer-les accessibles a infants amb dificultats auditives.