Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Els indults i les tensions diplomàtiques entre Rabat i Madrid

ACN Barcelona.-‘El País’ situa com a primer tema el conflicte entre Rabat i Madrid: “Marruecos azuza la crisis al equiparar Cataluña con el Sáhara”. Fotografia per a Iván Duque, president […]

Avatar
Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-‘El País’ situa com a primer tema el conflicte entre Rabat i Madrid: “Marruecos azuza la crisis al equiparar Cataluña con el Sáhara”. Fotografia per a Iván Duque, president colombià, entrevistat pel rotatiu: “No voy a permitir que nadie desangre a Colombia”. ‘El Periódico’ encapçala la primera pàgina amb una infraestructura destacada del territori català: “La ampliación del aeropuerto será rentable a partir del tercer año”. En segon terme, el conflicte hispano-marroquí: “Sánchez pone firmes a Rabat”. ‘El Punt Avui’ obre portada amb el debat sobre els indults als presos sobiranistes: “Sánchez es mulla”. Com a fotografia de portada opta per la lluita municipalista a favor del medi ambient: “Front comú per la gestió de l’aigua”.

‘La Razón’ aposta per l’estratègia del president espanyol després d’afrontar la mesura de gràcia als presos independentistes catalans: “Sánchez remodelará el Gobierno tras los indultos”. En segon terme un titular d’àmbit internacional: “Rabat da por rota la relación de “confiança mutua” con España”.’Ara’ destaca l’actualitat de la pandèmia: “La mortalitat per covid, a mínims”. El règim de Mohamed VI és també tema de portada per al rotatiu català: “El Marroc acusa Espanya de no tornar-li els favors del procés”.’ABC’ aprofundeix en la crisi entre Madrid i Rabat: “Marruecos sube la presión y compara el Sahara con Cataluña”. És l’únic tema de portada, que recull també la reacció del president del govern espanyol: “Sánchez tilda de inaceptable que Rabat ataque nuestra frontera por una discrepancia diplomática”.’El Mundo’ subratlla el conflicte intern al partit socialista a l’entorn dels presos independentistes: “Sánchez se niega a discutir los indultos con el PSOE y con los barones”. Titular econòmic com a segon element destacat: “España será la potencia de la UE que más tardará en salir de la crisis”.I ‘La Vanguardia’, que també es decanta pel conflicte entre Sánchez i Mohamed VI: “El Marroc tensa més encara la relació amb Espanya”. Al costat, titular econòmic: “La tarifa elèctrica es dispara en plena reforma del rebut”.