Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Els incendis als països del Mediterrani i la crisi climàtica, a les portades

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts, amb protagonisme per la crisi climàtica i els incendis al Mediterrani. El ‘El Periódico’ dedica la foto i el titular central al foc: […]

Avatar
Agències 10/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dimarts, amb protagonisme per la crisi climàtica i els incendis al Mediterrani. El ‘El Periódico’ dedica la foto i el titular central al foc: “Último aviso para salvar el planeta”. La portada s’il·lustra amb la fotografia d’un home apagant el foc. També inclouen a la primera pàgina l’increment del preu de la llum, amb una referència a la pandèmia. ‘La Vanguardia’ dedica la imatge de la portada als incendis amb el peu de foto: “La pitjor catàstrofe ecològica a Grècia”. En l’espai inferior hi ha espai pel preu de la llum, que continua a l’alça. Tot i això, el titular principal és per a l’emergència climàtica: “Els experts alerten que la crisi climàtica s’aguditza i és irreversible”.

L”Ara’ titula “L’escalfament global ja té efectes irreversibles”, acompanyat de la foto principal de portada. A la part inferior, recullen la davallada en el ritme de vacunació. A l”ABC’ titulen amb un tema propi: ” Moncloa detectó cien errores en el anteproyecto de Calvo”. La foto principal està dedicada a l’incendi a Grècia, amb el peu de foto “La mano del hombre sube la temperatura del planeta”. ‘El Mundo’ obre sobre la nova matèria del currículum escolar de Valors “La asignatura de Valores instruirá sobre identidad de género antes de los 12 años”. A la part dreta, la foto principal està dedicada al foc de Grècia, sota el subtítol “Grecia: arden ya 65.000 hectáreas y el turismo, en jaque, El segon titular principal està dedicat a la crisi climàtica.El Punt Avui’ dedica la part central de la portada als incendis a Europa, amb el títol “Els incendis no donen treva al Mediterrani”. Als peu de la portada, espai per a Messi i el coronavirus: “El PSG i París es preparen per rebre Leo Messi” i “La variant beta del coronavirus passa a ratolins”. Amb tot, el titular principal és “Alerta climàtica”.’El País’ porta a la portada “La humanidad ha causado ya daños irreversibles al planeta”, amb una imatge d’una casa arrasada per les flames a Greenville, Califòrnia. A la primera pàgina del diari es recull la caiguda dels ingressos als hospitals per covid i un número a l’alça dels pacients a l’UCI.