Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Els hotelers reclamen que els ERTO s’allarguin fins que s’estabilitzi la demanda

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) ha exigit aquest dimecres que els ERTO s’allarguin fins que la demanda s’estabilitzi. En un comunicat, ha assenyalat que ho veu “fonamental” i que és “necessari un trànsit” fins que s’extingeixin aquests expedients per la “delicada situació en què encara es troben moltes empreses turístiques”. Segons la CEHAT, els pròxims mesos són “clau” per a la recuperació del sector després d’un 2020 i un 2021 “catastròfics” per a la indústria, que va registrar el tancament de 100.000 negocis a nivell estatal i un descens de la facturació d’entre el 50% i el 80%. Aquest dimarts, el Consell de Ministres va prorrogar un mes més els ERTO, que havien de finalitzar el 28 de febrer.

Els hotelers també remarquen que ja s’han eliminat les restriccions de viatge als menors britànics que vulguin visitar l’Estat i que Alemanya ha tret Espanya de països d’alt risc. Per això, els hotelers espanyols consideren que si al mes d’abril ja es pot treballar amb normalitat la temporada d’estiu podria presentar uns resultats “positius”, tot i que ha demanat temps per veure com  evolucionen les reserves.

Publicitat

“De moment sembla que tot apunta a un enlairament, però encara hi ha moltes incerteses en l’horitzó respecte a la covid i a les restriccions que s’apliquen als viatges i al turisme en general, sobretot, les que van lligades als viatges de llarg radi”, ha assenyalat el president de la CEHAT, Jorge Marichal.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió