Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Els hospitals Bellvitge i Sant Joan de Déu de Martorell obren dos nous serveis estesos de cirurgia plàstica i nefrologia

ACN L’Hospitalet de Llobregat – L’Hospital Universitari de Bellvitge i Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, han signat aquest dimarts una ampliació de l’acord de col·laboració entre ambdues institucions […]

Agències 07/03/2023

ACN L’Hospitalet de Llobregat – L’Hospital Universitari de Bellvitge i Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, han signat aquest dimarts una ampliació de l’acord de col·laboració entre ambdues institucions que es traduirà en l’obertura de dos nous serveis estesos, de cirurgia plàstica i reparadora, i nefrologia, que se sumen als tres que els dos hospitals ja han anat desplegant des l’any 2020. Els serveis estesos són serveis d’un centre sanitari de tercer nivell o de referència, els professionals del qual es desplacen uns dies a la setmana a donar assistència al centre comarcal. Aquesta fórmula permet a l’hospital comarcal oferir unes prestacions d’atenció complexa que no podria desenvolupar per si mateix.

A més, el sistema també proporciona a la persona malalta una atenció de proximitat, evitant-li trasllats innecessaris, i promou els vincles de relació i l’intercanvi de coneixements entre professionals. Fins ara, l’aliança entre aquestes dues institucions ja incloïa el servei estès d’otorinolaringologia (en el marc del qual els dos centres comparteixen un professional de l’FHSJDM i dos de l’HUB), el servei de cirurgia vascular (amb un professional de cada institució compartit) i el servei de cardiologia (amb quatre professionals compartits, dos de cada institució).

En virtut d’aquesta ampliació, a partir d’aquest 2023 els professionals de cirurgia plàstica acudiran a cobrir la cartera de servei quirúrgica i l’atenció ambulatòria, i un professional del servei de nefrologia disposarà d’uns dies d’agenda per fer el mateix.

Ambdues institucions ja treballen en el desplegament de noves formes de col·laboració. En concret, s’està explorant la possibilitat que l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell esdevingui centre col·laborador docent de l’Hospital Universitari de Bellvitge.