Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Els habitatges ocupats de forma il·legal a Sant Vicenç de Castellet es redueixen a la meitat en uns mesos

ACN Sant Vicenç de Castellet.-Sant Vicenç de Castellet ha aconseguit reduir a la meitat els habitatges ocupats de manera il·legal al municipi. La llista actualitzada inclou una quarantena de pisos […]

Agències 30/03/2021

ACN Sant Vicenç de Castellet.-Sant Vicenç de Castellet ha aconseguit reduir a la meitat els habitatges ocupats de manera il·legal al municipi. La llista actualitzada inclou una quarantena de pisos mentre que fa uns mesos n’hi havia una vuitantena d’identificats. Les gestions fetes des de l’Ajuntament, la pressió policial i la col·laboració ciutadana han permès donar un tomb a la situació anterior i reduir les incidències, tot i que es continua treballant per la millora de la convivència ciutadana, segons informa el consistori. Ajuntament i Mossos d’Esquadra han compartit aquesta informació durant la trobada amb la nova cap de la Regió Policial Central, Cristina Manresa.

Entre els assistents a la reunió hi havia l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado; el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Martí, i el cap de la Policia Local, Rafael Medina, juntament amb el cap de l’Àrea Bàsica Policial del Bages, Enric Gerónimo. En el marc de la trobada, s’ha plantejat la necessitat de continuar reforçant la coordinació entre Mossos d’Esquadra i Policia Local amb mesures i actuacions que, entre d’altres, preveuen una major presència policial al carrer. També s’han tractat les darreres incidències relacionades amb el tràfic de drogues i un robatori a un establiment del municipi per part de persones de fora de Sant Vicenç de Castellet. En paral·lel, l’Ajuntament manté obertes les gestions amb el conjunt de les administracions per trobar solucions a l’accés a l’habitatge i fomentar el mercat de lloguer a preus assequibles. El consistori treballa per tancar acords amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya perquè posi a lloguer els pisos que té en propietat al municipi, acords que també es busquen amb la SAREB i la resta de bancs i grans tenidors que tenen habitatges buits fora del mercat de lloguer.