Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Els grups parlamentaris deixen Vox sense presència a la mesa de cap comissió

ACN Barcelona.-Els grups parlamentaris han acordat el repartiment de càrrecs a les diferents comissions que s’han de constituir al Parlament i han descartat la presència de Vox i Cs en […]

Agències 08/06/2021

ACN Barcelona.-Els grups parlamentaris han acordat el repartiment de càrrecs a les diferents comissions que s’han de constituir al Parlament i han descartat la presència de Vox i Cs en cap de les meses. Així ho ha acordat aquest dimarts la Junta de Portaveus. Diverses fonts parlamentàries han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que Cs havia declinat formar part de cap mesa de comissió. Des del partit, a més, han considerat “antidemocràtica” la manera com s’han repartit les comissions, ja que “el reglament del Parlament diu clarament que ha de ser proporcional a la representació”. El PPC, en canvi, sí que ha aconseguit presidir una comissió tot i ser al grup mixt i haver votat en contra, com Cs, d’aquest acord: la de Peticions.

El PSC-Units presidirà sis comissions –la d’Afers Institucionals (CAI), la d’Educació, la de Drets Socials, la de la Sindicatura de Comptes, la de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la d’Infància–, ERC també en tindrà sis –Economia i Hisenda; Interior; Justícia; Agricultura, Ramaderia i Pesca; la del Síndic de Greuges, i la de Joventut– i JxCat en presidirà set –Salut, Polítiques Digitals i Territori, Acció Exterior i Transparència, Recerca i Universitats, la del Reglament, la de l’Estatut dels Diputats i la de Matèries Secretes–. Els comuns i la CUP, en canvi, han aconseguit presidir-ne dues cada grup: la Comissió de Feminismes i Igualtat i la d’Empresa i Treball seran per En Comú Podem i les d’Acció Climàtica i Cultura seran per als cupaires.L’acord pel qual s’han repartit les presidències de les comissions també deixa Vox i Cs sense cap altre càrrec a les meses, formades per un vicepresident i un secretari. D’aquesta manera, el PSC-Units ocuparà set vicepresidències; ERC i JxCat, sis cadascú, i la CUP, dues. Pel que fa a les secretaries, els socialistes n’aconsegueixen vuit i ERC i JxCat, set per grup.