Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Els governs de Catalunya i Andorra acorden permetre la mobilitat entre els dos territoris després de Setmana Santa

ACN Barcelona.-Els ciutadans de Catalunya i Andorra podrien desplaçar-se per aquests dos territoris després de Setmana Santa si la situació epidemiològica és favorable. Ho han plantejat els representants de la […]

Agències 18/03/2021

ACN Barcelona.-Els ciutadans de Catalunya i Andorra podrien desplaçar-se per aquests dos territoris després de Setmana Santa si la situació epidemiològica és favorable. Ho han plantejat els representants de la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra aquest dijous en una nova reunió del grup de treball bilateral creat per compartir i intercanviar les decisions preses per ambdues institucions pel que fa a les mesures per contenir la pandèmia. En aquest sentit, s’ha acordat que, després del pont, Andorra es pugui assimilar al conjunt de Catalunya en matèria de mobilitat i no només a l’Alt Urgell, amb el benentès que els desplaçaments entre ambdós territoris se cenyeixin a les condicions i limitacions sanitàries establertes amb caràcter general.

Durant la reunió s’han posat de manifest les actuals dades sanitàries d’Andorra i de Catalunya, i s’ha tractat de manera específica l’evolució de les mesures que afecten als desplaçaments dels residents entre ambdós territoris. A la reunió, que ha estat presidida pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per part andorrana, i per la consellera de Salut, Alba Vergés, per la part catalana, hi han assistit també els secretaris d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba; de Salut, Helena Mas; d’Interior, Joan León; d’Infraestructures i Telecomunicacions, Cesar Marquina, i d’Economia, Èric Bartolomé, per la part andorrana, i els secretaris generals de Salut i Interior, Marc Ramentol i Elisabet Abad, i la secretària d’Acció Exterior i la Unió Europea, Elisabet Nebreda, per la catalana.Per tal de mantenir un seguiment periòdic de la situació, s’ha acordat també que la propera setmana hi haurà una reunió entre els responsables de salut en la qual es compartiran, entre altres, els processos de cribratge que es realitzen als dos territoris. La propera reunió del grup de treball s’ha fixat per al 6 d’abril.