Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Els gironins s’obliden “a mitges” de la mascareta, malgrat l’aixecament de l’obligació de portar-la en exteriors

ACN Girona.-Els carrers de Girona han vist els primers ciutadans sense mascareta des de que es va decretar l’obligatorietat de dur-la en tot moment per la pandèmia. Això sí, no […]

Agències 26/06/2021

ACN Girona.-Els carrers de Girona han vist els primers ciutadans sense mascareta des de que es va decretar l’obligatorietat de dur-la en tot moment per la pandèmia. Això sí, no ha estat un seguiment massiu i molts dels que caminaven pel centre de a ciutat han decidit dur-la, encara que no sigui obligatori. Molts dels que han preferit mantenir la mascareta ho fan per “precaució”, però també per comoditat i així no haver-se-la de posar i treure constantment. I és que cal recordar que a dins els comerços encara se n’ha de portar. En aquest sentit, des del sector demanen “prudència” i confien que els compradors seguiran “sent conscients” de posar-se la mascareta un cop entrin als establiments.

“La veritat és que hi ha molta gent que encara porta la mascareta. M’ha sorprès”. Així s’expressava la Cristina Marellas, una veïna de Barcelona que ha vingut a passar el dissabte a Girona i que tenia “molt clar” que passejaria sense mascareta. “Crec que és raonable que ens la podem treure en espais exteriors, perquè ja hi ha molta gent vacunada i menys risc”, assenyala. Però la realitat és que molts gironins han optat per mantenir-la, malgrat l’aixecament de l’obligatorietat de dur-la.És el cas de la Dolors Barbat. Ella és de Caldes de Malavella i diu que allà no la porta perquè pot garantir la distància de seguretat. En canvi, quan arriba a Girona prefereix posar-se-la. “Aquí hi ha més gent i crec que és bo mantenir-la”, explica. No córrer riscos és el motiu també pel qual en Carlos Barahona prefereix seguir amb la mascareta malgrat que no és obligatori. A més, el dilluns té previst assistir al Mobile World Congress i s’haurà de fer una PCR per tal de demostrar que no té el virus. “Estic vacunat i no és obligatori portar mascareta, però no em vull arriscar perquè per mi és important poder anar al MWC”, explica. Un col·lectiu que no sap la nova mesura adoptada pel govern espanyol és el dels turistes. Molts dels que hi havia a la ciutat –majoritàriament francesos- no sabien que ja no era obligatori, i de seguida que s’han adonat que molta gent no la portava se l’han retirat. Demanen prudènciaEls comerciants en general han celebrat la mesura perquè aporta “una mica més de normalitat”, però demanen “prudència” a la ciutadania per evitar “haver de fer de policies”. La vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, explica que si la gent no s’acostuma a tenir clar que l’han de portar “sempre posada” als establiments “hi poden haver conflictes”.Per això, es mostra “satisfeta” perquè la gent “no s’ha tret la mascareta en massa i tenen consciència del problema”. “Crec que es bo que seguim tenint en compte el que hem passat i que no fem una passa enrere”, ha conclòs.