Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els gimnasos protesten pel tancament i reclamen més precisió al Procicat: “És com tirar canonades per matar puces”

ACN Barcelona.-Els gimnasos creuen que la resolució del Govern que els ha obligat a tancar 15 dies a partir d’aquest divendres és “una equivocació molt gran” i reclamen al Procicat […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-Els gimnasos creuen que la resolució del Govern que els ha obligat a tancar 15 dies a partir d’aquest divendres és “una equivocació molt gran” i reclamen al Procicat que sigui “molt més precís” a l’hora de prendre decisions. “Abans de fer tancar, s’ha de mirar qui contagia més. I a partir d’aquí actuar en aquells punts perquè si no és com tirar canonades per matar puces”, ha lamentat Ramon Canela, director general dels 23 gimnasos DIR. Canela ha reclamat al Govern que “rectifiqui” i que tingui en compte les empreses i els treballadors. “Això no es pot permetre”, ha lamentat. D’altra banda, els centres comercials també s’han vist obligats a tancar d’un dia per l’altre tot i que les botigues que donen al carrer han pogut obrir.

“Esperem que això duri quinze dies i no duri més. (…) Nosaltres no tenim ajuts ni de l’Ajuntament ni del Govern. Als clubs i federacions els donen el que sigui però les empreses i gimnasos estem completament desprotegits”, ha lamentat Canela, que ha exigit poder rebre part dels ajuts que la Generalitat ha promès per compensar els tancaments. “Barcelona té una xarxa molt potent de centres esportius. Què farem? Els cremarem?”, s’ha preguntat abans d’alerta que si no arriben transferències directes hi haurà un índex de mortalitat de gimnasos “brutal”. Els gimnasos del grup ja han omplert els papers per enviar la plantilla a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i han decidit que deixaran de cobrar la quota als clients mentre estiguin tancats, si així ho decideix l’usuari, de la mateixa manera que ho van fer al març.Durant aquest divendres tampoc han pogut obrir els centres comercials com la Maquinista, Diagonal Mar o el Corte Inglés. En alguns casos, els centres comercials no han pogut avisar als treballadors amb antelació perquè la resolució es va publicar a les onze de la nit i els empleats s’han presentat a la porta i han hagut de tornar a casa si no estaven treballant en seccions considerades essencials o de primera necessitat.Sí que han pogut obrir amb limitacions d’aforament al 30% els comerços adherits a centres comercials que donaven al carrer, com és el cas d’alguns establiments de l’Illa. No és el cas de la Maquinista que, tot i ser un espai a l’aire lliure no té consideració de carrer i, per tant, ha tancat.També han continuat treballant amb normalitat els serveis de essencials dins dels centres comercials com els supermercats o els serveis de menjar a domicili. En alguns casos, aquestes seccions s’han vist reforçades amb el personal que treballava als bars i restaurants dels centres comercials. La resolució del Govern també permet als centres comercials vendre objectes de “primera necessitat”, sense especificar quins són.