Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els forners lleidatans calculen que amb el coronavirus no podran vendre ni la meitat de mones d’un any normal

|

- Publicitat -

ACN Lleida.-El Gremi de Forners de les Terres de Lleida calcula que a causa de la crisi sanitària del coronavirus enguany no arribaran a vendre ni la meitat de les mones que venen en una Pasqua normal. L’any passat van ser unes 180.000. La presidenta del gremi, Pilar Marqués, ha explicat que els forners faran mones més petites perquè s’entén que no es podrà reunir tanta gent per menjar-les. Així mateix es podran comprar als forns durant les poques hores del dia que obren o si es vol, també es podran encarregar a domicili. Un pastisser de Lleida, Jordi Pons, penjarà a Internet un videotutorial per animar a les famílies a fer les seves pròpies mones a casa.

Pilar Marqués ha explicat que davant la incertesa de si es tiraria endavant o no amb la campanya de mones per la crisi del coronavirus, des del gremi s’ha decidit no “treure aquesta il·lusió als més petits” i es faran mones. Es podran comprar a les fleques que cada dia obren unes hores com a serveis essencials o també es podran encarregar per tal de ser portades a domicili, tal com ja s’està fent amb el pa. El gremi creu que a Lleida es vendrà menys de la meitat del que es va vendre en una Pasqua normal. Creuen que molta gent es farà la mona a casa, aprofitant el confinament, o directament no en menjaran, per falta de ganes, al no poder sortir a fora a celebrar amb companyia una festa tant nostrada com aquesta. Marqués ha lamentat amb resignació que per Pasqua els forners “aprofiten per recuperar una mica” de caixa, però que aquest any no podrà ser. De la seva banda, un pastisser de Lleida, Jordi Pons, de la Pastisseria Pons de Lleida i que també és professor de l’escola d’Hostaleria, penjarà un videotutorial sobre com fer una mona a casa a través d’una “pastisseria sana i de qualitat”. Davant la situació excepcional, Pons proposarà l’ús d’ingredients de proximitat o que ja es tinguin a casa, com pots de fruita en almívar. L’objectiu de la iniciativa, ha afegit aquest pastisser, és “fomentar l’ofici”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió