Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Els fons de reconstrucció dependran d’Economia però les decisions les prendrà una comissió interdepartamental

ACN Barcelona.-El nou Govern crearà una comissió interdepartamental per decidir sobre els fons europeus de reconstrucció Next Generation. Així ho han anunciat Pere Aragonès i Jordi Sànchez durant la presentació […]

Avatar
Agències 17/05/2021

ACN Barcelona.-El nou Govern crearà una comissió interdepartamental per decidir sobre els fons europeus de reconstrucció Next Generation. Així ho han anunciat Pere Aragonès i Jordi Sànchez durant la presentació del preacord per a un govern de coalició. Segons el pacte, encara que els fons de reconstrucció des del punt de vista operatiu continuaran depenent de la Direcció General de Promoció Econòmica –pròpia del Departament d’Economia i Hisenda, ara de JxCat- serà aquesta nova comissió qui prendrà les decisions. El nou òrgan estarà format per tots els membres del Govern. Segons han explicat fonts de la negociació a l’ACN, el vot de qualitat en cas d’empat el tindrà el president de la Generalitat.

Durant la presentació del pacte Aragonès ha apuntat que la nova comissió també podrà incloure alguns alts càrrecs per “per raó d’especialitat i responsabilitat” donaran una visió “global i transversal”.Arran del preacord entre ERC i JxCat presentat aquest dilluns, no serà el Departament d’Economia i Hisenda –que probablement anirà lligat a Vicepresidència- qui decidirà sobre els fons europeus. D’aquesta manera, només els gestionarà des del punt de vista operatiu, mentre que les decisions de pes les prendrà la nova comissió.