Dilluns, 13 de juliol de 2020 - Edició 718
La República

Els fiscals reiteren la seva independència i el seu rebuig a “qualsevol ingerència” del govern espanyol

ACN Barcelona.-L’Associació de Fiscals ha reiterat aquest dissabte la seva independència respecte el govern espanyol i han tornat a expressar el seu rebuig a “qualsevol ingerència” política després que aquesta […]

Avatar
Agències 09/11/2019

ACN Barcelona.-L’Associació de Fiscals ha reiterat aquest dissabte la seva independència respecte el govern espanyol i han tornat a expressar el seu rebuig a “qualsevol ingerència” política després que aquesta setmana el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, reivindiqués el control sobre el ministeri públic. Aquestes han estat dues de les principals conclusions del XII Congrés que l’associació ha celebrat aquest divendres i aquest dissabte a Bilbao. A més, els fiscals també han expressat públicament la “professionalitat” dels seus companys que han representat la Fiscalia en el judici del procés i han exigit que es respecti “l’ordre constitucional i la llei” i que la Fiscalia General de l’Estat lideri la defensa de la institució. Pel que fa als professionals a Catalunya, demanen que “se’ls garanteixin les donacions de treball”.

Els fiscals també han reclamat que es “garanteixi la dignitat” de mitjans materials, amb un augment de plantilla, adequació de les retribucions i autonomia pressupostària i que la Fiscalia General de l’Estat estableixi les càrregues màximes de feina. Altres demandes laborals han estat que les substitucions es retribueixin al 100% i que els mitjans tecnològics i aplicacions informàtiques siguin “uniformes”.

Relacionats