Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Els fiscals denuncien que no tenen pla de riscos laborals per protegir-los de la covid-19

ACN Barcelona.-L’Associació de Fiscals ha denunciat aquest divendres que aquest col·lectiu judicial no disposa de pla de riscos laborals que els protegeixi de la covid-19 i d’altres malalties que qualifiquen […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-L’Associació de Fiscals ha denunciat aquest divendres que aquest col·lectiu judicial no disposa de pla de riscos laborals que els protegeixi de la covid-19 i d’altres malalties que qualifiquen de laborals com ara l’estrès, la depressió, l’ansietat, els problemes de visió o les malalties cardiovasculars. L’entitat ha posat el fet en coneixement del Ministeri de Justícia a través d’una carta en què recorden les lleis i els articles que “blinden” la vigilància de la salut en l’àmbit laboral dels fiscals. La manca d’un pla de riscos laborals, considera l’associació, vulnera la Constitució.

“Davant la greu situació sanitària que vivim, les mesures efectives laborals resulten més necessàries que mai”, ha indicat Cristina Dexeus, presidenta de l’Associació de Fiscals. “Volem que el Ministeri de Justícia assumeixi les seves responsabilitats perquè els fiscals puguem treballar en condicions òptimes”, ha afegit.