Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Els firaires accepten la proposta de l’Ajuntament de Blanes i totes les atraccions aniran al recinte firal d’Els Pins

ACN Blanes.-Els firaires han acceptat la proposta que l’Ajuntament de Blanes ha fet i, finalment, la ciutat tindrà atraccions per la festa que se celebrarà entre el 22 i el […]

Avatar
Agències 10/07/2021

ACN Blanes.-Els firaires han acceptat la proposta que l’Ajuntament de Blanes ha fet i, finalment, la ciutat tindrà atraccions per la festa que se celebrarà entre el 22 i el 26 de juliol, tot i que les atraccions s’hi posaran el 16. Això sí, no n’hi haurà al passeig de Mar, tal i com reclamava el gremi que fins i tot va arribar a fer una marxa lenta en protesta per la negativa del consistori. Aquesta vegada totes les atraccions s’ubicaran al recinte firal d’Els Pins, tal i com va proposar l’equip de govern inicialment. De fet, en aquest lloc ja s’hi instal·laven part dels firaires en anys anteriors, però una altra part anava al Passeig de Mar. Després d’un seguit de reunions, els firaires han decidit acceptar les condicions de l’Ajuntament.

Per contra, el gremi assenyalava que cada setmana el mercat s’instal·la en aquest espai i advertia que ells compleixen escrupolosament amb les mesures sanitàries. L’acord permetrà que una cinquantena d’atraccions que es posin en marxa d’aquí a una setmana, el divendres 16 de juliol, i funcionaran fins al dimecres 28, des de les cinc de la tarda i fins les onze de la nit. Una hora abans, a partir de les deu, tancaran la música i la megafonia així com els accessos per indicar al públic assistent que acaba l’activitat, que en tot cas haurà d’haver finalitzat a les onze de la nit.La Fira d’Atraccions haurà de complir amb totes les mesures Covid, que obligaran a canviar substancialment la manera d’instal•lar-se. D’entrada, totes les atraccions estaran encerclades, incloses en un recinte tancat, amb accés i aforament controlat, de manera que quan se superi el màxim permès es tancarà fins que no surti públic i es pugui tornar a obrir l’accés.El tancament es farà amb unes tanques perimetrals que permetin una acotació segura de l’espai, i hi haurà persones que s’encarregaran dels accessos d’entrada i sortida del recinte firal. Pel que fa a l’espai que ocuparan, un grup d’atraccions s’arrenglaran en una filera de l’esplanada. La resta ho faran a la superfície de l’antic camp de futbol de gespa artificial que hi ha al costat de l’esplanada del pavelló.Protesta dels firairesFa un parell de setmanes, una vintena de firaires van col·lapsar el centre de Blanes amb una marxa lenta amb les atraccions per demanar a l’Ajuntament poder-se instal·lar al passeig Marítim durant la Festa Major. Després de la marxa es van reprendre les negociacions entre el gremi i l’Ajuntament i finalment, s’ha arribat a l’acord.