Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els farmacèutics demanen completar amb “urgència” la vacunació del personal de farmàcies comunitàries

ACN Barcelona.-El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya demana que es completi “amb urgència” la vacunació del personal de les farmàcies comunitàries. En un comunicat, els col·legis reivindiquen que tot […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Barcelona.-El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya demana que es completi “amb urgència” la vacunació del personal de les farmàcies comunitàries. En un comunicat, els col·legis reivindiquen que tot el personal essencial que va rebre la primera dosi d’AstraZeneca pugui rebre la segona dosi i reiteren la seguretat de la vacuna. Des del Consell assenyalen que és “important” garantir una pauta de vacunació completa dels farmacèutics comunitaris que atenen a primera línia la població i ofereixen consell sanitari, en especial en un context de pandèmia.

En aquest sentit, reiteren que la vacuna d’AstraZeneca és segura i recorden que la petició feta reiteradament a les autoritats sanitàries per administrar una segona dosi es fa tenint en compte que existeix evidència científica avalada per l’EMA i per l’OMS. A més, apunten que encara no ha conclòs cap dels estudis en marxa sobre la combinació de vacunes de laboratoris diferents i argumenten que en qualsevol cas els resultats d’aquests estudis es basaran en una mostra “molt inferior” en comparació al total de segones dosis de la vacuna d’AstraZeneca ja administrades “amb èxit” en altres països.