Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els fabricants d’equipament per a l’hostaleria reclamen poder acollir-se als ajuts directes per a la solvència

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Fabricants d’Equips per a Hostaleria i Col·lectivitats (ACFEH) ha reclamat al Govern que la indústria d’equipament per a hostaleria pugui acollir-se als ajuts extraordinaris per a […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Catalana de Fabricants d’Equips per a Hostaleria i Col·lectivitats (ACFEH) ha reclamat al Govern que la indústria d’equipament per a hostaleria pugui acollir-se als ajuts extraordinaris per a la solvència empresarial convocats pel Departament d’Economia. Segons lamenta l’associació en un comunicat, la “pràctica totalitat” del sector industrial d’equipament per a l’hostaleria ha quedat exclòs de l’accés als ajuts, articulats a través d’un reial decret llei de l’executiu espanyol. La llista, diu l’ACFEH, es pot ampliar des de les comunitats autònomes, però el sector ha quedat fora perquè no té un codi d’activitat econòmica (CNAE) específic.

Segons l’associació, “no existeix un codi CNAE específic per a l’equipament d’hostaleria” perquè es tracta d’un “sector molt heterogeni” amb “una àmplia diversitat de codis”, que arriba fins als 27. “Dels 27 codis CNAE que representen els fabricants catalans d’equipament per a hostaleria i que vam sol·licitar a la Generalitat de Catalunya ser inclosos en la seva ampliació de la llista de sectors beneficiaris dels ajuts, tan sols tres han estat afegits, motiu pel qual la gran majoria d’empreses catalanes queden fora de l’accés a aquests ajuts”, ha explicat Juan José Mach, president de l’associació ACFEH. L’organització està formada per 53 empreses que van sumar 757 milions de facturació el 2019, exporten el 45% de la seva producció i ocupen 3.600 persones de manera directa. “Som un sector afectat per la pandèmia amb una caiguda de vendes estimada del 40% el 2020, quan el requisit per accedir a aquests ajuts està fixat en un descens del 30%”, ha lamentat Mach. “Com a indústria proveïdora d’establiments de restauració i hotelers, formem part de la cadena de valor de l’hostaleria i el turisme, per la qual cosa demanem que la Generalitat de Catalunya realitzi els canvis pertinents en la normativa que regula els ajut directes amb la finalitat que el nostre sector pugui optar-hi i sense que el CNAE sigui un criteri excloent”, ha afegit.