Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Els fabricants de cotxes demanen evitar la incertesa amb les ZBE per no perjudicar les vendes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La patronal Anfac, que agrupa els principals fabricants de cotxes de l’Estat, ha reclamat aquest dilluns evitar la incertesa en l’aplicació de les Zones de Baixes Emissions (ZBE). “És un debat que no pot quedar penjat en moltes ciutats indefinidament perquè efectivament té un impacte negatiu en el rejoveniment del parc, que és estrictament necessari per reduir les emissions”, ha avisat el seu director general, José López-Tafall. Segons l’associació, cal aplicar criteris “homogenis” a les diferents ciutats i promoure el desplegament de la infraestructura de recàrrega per a cotxes elèctrics. Tanmateix, demanen no deixar fora el vehicle privat del nou model de mobilitat sostenible que estan aplicant moltes zones urbanes.

“El que és fonamental és clarificar el futur. Insistim a dir que el pitjor que ara té el consumidor és la incertesa”, ha afegit López-Tafall en roda de premsa. De fet, ha indicat que aquests dubtes afecten tant als conductors que ja tenen un vehicle com als que estan mirant de canviar-se’l. Tot i això, des d’Anfac apunten que les ZBE poden ser una eina “molt útil” per millorar i renovar els vehicles en circulació. De fet, apunten que avui el 47% dels cotxes de l’Estat tenen més de quinze anys d’antiguitat.

Publicitat

La proposta dissenyada per Anfac, i que ja han presentat a diferents formacions polítiques, han explicat els seus responsables, posa el focus en aspectes com l’etiquetatge. En aquest sentit, l’associació assegura que cal focalitzar-se al parc circulant més antic, no etiquetat o amb etiqueta B, que segons els seus càlculs representa 6 de cada 10 turismes en circulació. Per a la patronal, les etiquetes són “l’eina més eficaç per categoritzar el parc en funció del nivell d’emissions”.

Pel que fa a les flotes municipals, taxis i VTC des d’Anfac advoquen per la renovació de les flotes o l’aprovació de noves autoritzacions que fomentin l’etiqueta Zero i Eco. Així mateix, l’entitat considera necessari incentivar la mobilitat compartida per afavorir l’eficiència i la sensibilització ciutadana. Pel que fa als vehicles comercials, proposen horaris de càrrega i descàrrega en funció de l’etiquetatge, alhora que incentivar fiscalment les empreses que canviïn les velles flotes per unes noves de baixes i zero emissions. Un altre element que destaca la patronal és la necessitat d’ampliació de la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió