Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Els entrebancs al català, el tiroteig de Texas i el CNI

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’: “Sánchez cambiará la ley del CNI para reforzar los controles”. Al centre de la primera pàgina mostra els rostres […]

Agències 26/05/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dijous. ‘El País’: “Sánchez cambiará la ley del CNI para reforzar los controles”. Al centre de la primera pàgina mostra els rostres de 18 de les víctimes de l’últim tiroteig als EUA: “La matanza de escolares en Texas evidencia la impotencia política ante el ‘lobby’ de las armas”. ‘El Periódico’, també amb el tiroteig: “Texas ressuscita el debat sobre el control de les armes”. I a sota: “Vox, Cs i PP s’alien per retardar la llei del català”. ‘El Punt Avui’, sobre els recels de Vox, Cs i PP a la llei de llengües oficials: “Traveta al català”. La foto de portada és per a la selecció catalana de futbol: “Golejada i recital català a Montilivi (6-0)”.

‘La Vanguardia’ entrevista el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg: “La guerra a Ucraïna pot durar, hem d’estar preparats”. A la foto central, dues dones ploren entre un grup de persones afligides, en un muntatge que inclou, en un requadre, un autoretrat de l’autor de l’última matança amb armes de foc als EUA: “L’assassí de Texas va avisar a Facebook”.

‘La Razón’ obre amb dues de les institucions principals de l’arquitectura judicial espanyola: “El desbloqueo del CGPJ pasa por un pacto en el Constitucional”. Una composició amb 18 retrats de víctimes de l’últim tiroteig als EUA, la majoria nens, conforma la fotografia principal de la portada del rotatiu: “El tirador de Texas ejecutó a los 19 niños a bocajarro: “Vais a morir””.

‘Ara’ aposta per la llei de llengües a l’escola: “La triple dreta maniobra per retardar l’acord pel català”. A la foto central, Boris Johnson brinda amb tot de persones difuminades digitalment en una fotografia d’una festa a Downing Street celebrada durant la pandèmia: “Partygate: vòmits, baralles i karaoke”.

‘ABC’, a l’entorn del debat de la llengua: “Los socios de Sánchez exigen las lenguas cooficiales en el Congreso”. A cinc columnes, una nena plora després del tiroteig en una escola d’una ciutat de Texas: “Una matanza anunciada en las redes sociales”.

I ‘El Mundo’, també amb la matança de Texas: “Compró dos rifles al cumplir 18 y masacró a los niños en 30 minutos”. I al costat: “El PSC aboca a las familias a continuar reclamando el 25% en los tribunales”.