Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Els economistes alerten que el dèficit del 2020 es pot disparar fins al 12% del PIB espanyol

ACN Barcelona.-El dèficit de l’Estat espanyol del 2020 es pot disparar fins al 12% del Producte Interior Brut (PIB), segons previsions del Consell General d’Economistes d’Espanya. En un comunicat firmat […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-El dèficit de l’Estat espanyol del 2020 es pot disparar fins al 12% del Producte Interior Brut (PIB), segons previsions del Consell General d’Economistes d’Espanya. En un comunicat firmat per experts en assessoria fiscal asseguren que aquesta caiguda no és la previsió “més pessimista”. Per fer front als “greus problemes” que està provocant la pandèmia de la covid-19, els economistes demanen al govern espanyol que “vagi més enllà” de la moratòria fiscal anunciada aquest dimarts. Demanen que es puguin aplicar a un major nombre de contribuents i no només a petites i mitjanes empreses i que no només es tracti d’un ajornament, sinó d’una condonació.

“Davant d’aquestes perspectives, el que es necessita són propostes realistes i sensates”, ha assegurat el president del Consell, Valentí Pich, en declaracions recollides en un comunicat. Tot i això valoren positivament les mesures preses, com l’ajornament de deutes d’autoliquidacions, l’ampliació del termini per a les declaracions del primer trimestre o la suspensió de determinats terminis dels procediments tributaris. El govern espanyol va decidir aquest dimarts ajornar el pagament d’impostos trimestrals per a empreses i autònoms que facturin menys de 600.000 euros al 20 de maig. En el comunicat, els economistes demanen que, a més que es publiqui com més el canvi de modalitat de càlcul del pagament fraccionat de les societats, que es consideri la possibilitat d’allargar el termini de Renda i de la campanya de l’Impost sobre Societats. El termini voluntari per presentar la declaració de la renda és, per ara, fins al 30 de juny.