Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Els distribuïdors critiquen el tancament de la restauració: “Pot ser pitjor el remei que la malaltia”

ACN Barcelona.-L’associació de distribuïdors de begudes i alimentació a Catalunya (ADISCAT) ha advertit aquest dimecres que amb el tancament de bars i restaurants “pot ser pitjor el remei que la […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-L’associació de distribuïdors de begudes i alimentació a Catalunya (ADISCAT) ha advertit aquest dimecres que amb el tancament de bars i restaurants “pot ser pitjor el remei que la malaltia”. En un comunicat, el sector afirma que no hi ha “cap estudi objectiu que demostri que l’hostaleria i la restauració siguin responsables de cap percentatge de contagi de covid” però que “el que sí que és segur és que la covid serà la culpable de la mort de molts establiments, empreses de distribució i dels seus llocs de treball”. “Cal prendre mesures prioritzant la sanitat, però amb seny”, afirma l’associació, que recorda que l’hostaleria i la seva distribució dona feina a 300.000 persones i suposa un 7,6% del PIB català.

“Siguin raonables”, demana l’associació al Govern, reclamant que les recomanacions en tot cas siguin “més exigents i objectivament fiables” i que “no matin l’hostaleria”. “L’hostaleria s’ha quedat amb molt poc consum, s’ha quedat sense turistes, li han limitat els aforaments, els horaris, li han implementat mesures de seguretat, i darrerament li han tret les exempcions a la seguretat social dels ERTO, què més?”, es queixen els distribuïdors.