Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Els directius del BBVA renuncien a les retribucions variables de 2020 com a “acte de responsabilitat”

ACN Barcelona.-Els directius del BBVA han decidit renunciar a les retribucions variables del 2020 com a “acte de responsabilitat” davant la crisi del coronavirus. A través d’un vídeo publicat aquest […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-Els directius del BBVA han decidit renunciar a les retribucions variables del 2020 com a “acte de responsabilitat” davant la crisi del coronavirus. A través d’un vídeo publicat aquest dilluns, el president de l’entitat, Carlos Torres Vila, ha assenyalat que l’empresa “ha de fer un pas endavant per ajudar a la societat” i utilitzar tots els seus recursos i capacitats “per salvar vides, alleugerir l’impacte econòmic i ajudar als altres a superar aquest difícil sotrac”. En aquest sentit, el directiu destaca que s’estan prenent mesures “mai vistes” per mitigar els efectes de la crisi econòmica, tot i que assegura que “la recuperació vindrà després de la caiguda”. A banda, Torres ha apuntat que “els bancs són una part important de la solució”.

En el mateix missatge, el president de l’entitat ha reconegut que la frenada econòmica tindrà un impacte negatiu en el compte de resultats del banc. Malgrat tot, ha remarcat que el BBVA “és un banc sòlid” amb una “còmoda posició de capital i liquiditat”. “Això és així gràcies al nostre model de negoci diversificat, a la recurrència dels nostres ingressos i a la nostra rendibilitat”, ha afegit.Torres també ha recordat que, des que va esclatar la crisi del coronavirus, l’entitat ha donat 25 MEUR per donar suport a les autoritats sanitàries que lluiten contra la covid-19. A més, ha assegurat que les donacions del banc s’acostaran als 35 MEUR durant els pròxims dies. Finalment, el president del grup ha destacat la posada en marxa d’una sèrie de mesures per donar suport a pimes i autònoms. Torres ha parlat de flexibilitzar quotes de crèdit, suspendre els cobraments de determinades comissions o llençar línies de finançament de fins a 25.000 MEUR.