Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els directius de Catalunya i les Illes preveuen un increment de la contractació del 7% anual durant el tercer trimestre

ACN Barcelona.-Els directius de Catalunya i les Illes creuen que la contractació de personal s’accelerarà durant els pròxims mesos. Segons l’estudi ‘Projecció d’ocupació’, publicat aquest dijous per ManpowerGroup, els empresaris […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-Els directius de Catalunya i les Illes creuen que la contractació de personal s’accelerarà durant els pròxims mesos. Segons l’estudi ‘Projecció d’ocupació’, publicat aquest dijous per ManpowerGroup, els empresaris d’aquestes dues comunitats pronostiquen que la contractació s’incrementarà un 7% en termes interanuals durant el tercer trimestre, una xifra que contrasta amb la destrucció d’ocupació registrada durant el mateix període de l’exercici anterior. De fet, un 14% dels directius enquestats assegura que haurà d’incrementar la seva plantilla durant els pròxims mesos, mentre que tan sols un 3% espera una disminució de personal. Per altra banda, un 75% dels empresaris no anticipa canvis respecte a l’exercici anterior.

Per primera vegada des del mes de març, els empresaris catalans i balears es mostren optimistes en relació amb la seva capacitat per generar ocupació. No obstant això, auguren que els nivells de contractació previs a la crisi del coronavirus no s’assoliren fins a l’any vinent. En concret, un 11% declara que la recuperació plena arribarà durant els primers mesos de 2022, mentre que un 14% la situa a finals de 2022.Pel director de ManpowerGroup a l’Estat, Francisco Ribeiro, l’avenç de la vacunació i l’aixecament de les mesures de confinament “aixeca l’optimisme dels empresaris”. “A diferència d’anteriors crisis, la recuperació de les expectatives és diferent, molt més concreta, i es tradueix en una intenció directa de crear oportunitat d’ocupació a partir del setembre de 2021”, comenta.