Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Els directius de Catalunya i Balears preveuen reduir les plantilles un 1% en el pròxim trimestre, segons Manpower

ACN Madrid.-Els directius de Catalunya i Balears preveuen reduir les plantilles un 1% en el pròxim trimestre, segons l’estudi de projecció d’ocupació de ManpowerGroup. Aquesta xifra representa una millora de […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Madrid.-Els directius de Catalunya i Balears preveuen reduir les plantilles un 1% en el pròxim trimestre, segons l’estudi de projecció d’ocupació de ManpowerGroup. Aquesta xifra representa una millora de dos punts percentuals respecte a les intencions de contractació del trimestre anterior, però cau en nou punts percentuals en comparació amb el segon trimestre de l’any anterior. El sector en el qual es preveu menys moviment de contractació a tot l’Estat és l’hostaleria, amb una caiguda de l’ocupació prevista del 10%. Així mateix, es preveu un descens del 4% en la indústria manufacturera i una baixada del 3% i l’1% respectivament en sectors d’altres serveis i comerç majorista i al detall.

En canvi, l’estudi preveu un lleuger augment de l’ocupació en el sector de la construcció, amb un increment previst del 2%, i les finances i serveis empresarials i altres indústries. Per altra banda, els directius de les microempreses i pimes de tot l’Estat preveuen reduir els seus equips durant el segon trimestre, amb una caiguda de l’ocupació del 6% i el 2%, respectivament. Els directius de les petites empreses preveuen un ritme de contractacions sense canvis, mentre que els de les grans empreses esperen un augment moderat de l’ocupació, amb una projecció de creixement de l’1%.