Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

‘Els dies que vindran’, de Carlos Marqués-Marcet, premi José Maria Nunes de la Federació Catalana de Cineclubs

ACN Barcelona.-La pel·lícula ‘Els dies que vindran’, de Carlos Marqués-Marcet, ha estat guardonada com a pel·lícula catalana del 20119 en el marc dels Premis Jose Maria Nunes que la Federació […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Barcelona.-La pel·lícula ‘Els dies que vindran’, de Carlos Marqués-Marcet, ha estat guardonada com a pel·lícula catalana del 20119 en el marc dels Premis Jose Maria Nunes que la Federació Catalana de Cineclubs ha atorgat durant la VII Setmana del cineclubisme, que ha començat aquest dijous. L’acte d’entrega dels premis s’ha celebrat a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona. També s’ha entregat el premi a la Persona vinculada al cineclubisme a Quim Crusellas, president de Cineclub Vic i director del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic. El tercer guardó que entrega la federació és al Fet cineclubista, que ha recaigut en el taller amb el director Óliver Laxe organitzat pel Cineclub 39 Escalons de Manacor.

Els premis els lliura la Federació catalana de cineclubs, en col·laboració amb Filmoteca de Catalunya, Avalon i el Departament de Cultura de La Generalitat.La Setmana del cineclubisme, és un dels principals esdeveniments del moviment cineclubista dels territoris de parla catalana. A banda dels premis, cada dia es projectarà una pel·lícula diferent: la guanyadora del premi Quijote en L’Alternativa de 2019; un títol del catàleg de FilmoXarxa; un clàssic del segle XXI elegit per un cineclub; una obra seleccionada pel guanyador del premi “persona vinculada al cineclubisme”; un film provinent del cineclubisme internacional, i, com a obertura de tot plegat, el film català de l’any.