Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els departaments de Cultura i Educació creen un grup de treball per a l’ensenyament artístic curricular a l’escola

ACN Madrid.-La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat aquest divendres la vitalitat del sector de l’art i dels galeristes catalans en un any “complicat” per la pandèmia que ha […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Madrid.-La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat aquest divendres la vitalitat del sector de l’art i dels galeristes catalans en un any “complicat” per la pandèmia que ha dificultat l’accés dels ciutadans a les obres. Ho ha fet en el transcurs d’una visita als estands de les galeries catalanes que exposen a la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCO que té lloc a Madrid, on ha anunciat que els departaments de Cultura i Educació han creat un grup de treball per a l’ensenyament artístic curricular a l’escola. L’objectiu del Govern és fer entrar l’art a les escoles i trencar des de la base les barreres per a l’accés dels ciutadans a l’art.

Garriga ha visitat ARCO acompanyada de la delegada del govern de la Generalitat a Madrid, Ester Capella, i de la directora de l’Àrea de les Arts Visuals de l’ICEC, Marta Gustà. En aquesta edició la fira acull les obres de 10 galeries catalanes: ADN, Àngels Barcelona, House of Chappaz, Joan Prats, Marc Domènech, Mayoral, Miguel Marcos, Polígrafa, rocíosantacruz i Senda.La consellera ha volgut expressar el suport del Govern als galeristes catalans “en un moment tan complicat per la cultura com ha estat aquest darrer any i mig”.En aquest sentit ha destacat que el fet que a Arco hi hagi 10 galeries catalanes demostra la vitalitat del sector. “N’acabem de visitar unes quantes, estan molt animats i fan sensació que torna una mica la normalitat”, ha explicat.”Som molt conscients que el sector cultural s’ho ha passat molt malament i la veritat és que han tingut moltes dificultats i som conscients que tenim un problema d’accés a les galeries i a tot el sistema cultural”.Grup de treball per fer entrar l’art a les escolesLa consellera ha anunciat que s’ha creat un grup de treball entre la conselleria de Cultura i la d’Educació “perquè els nostres joves puguin tenir ensenyament artístic curricular a l’escola”. Es tracta que els alumnes coneguin i tinguin al seu abast referències sobre el món de l’art des de l’escola.Segons la consellera, aquesta mesura permetrà que els joves surtin de l’escola “més crítics, més creatius i més empoderats”, i sobretot “amb sensibilitat cultural” per poder gaudir de la cultura.Garriga ha destacat també el paper de les dones artistes en aquesta edició d’Arco. “Les dones artistes hem estat a tot arreu, constantment hem fet de tot i hem de reforçar des de les institucions la visibilitat de les dones”.Prèviament, la consellera ha inaugurat al Centre Cultural Blanquerna de Madrid l’exposició ‘Cirlot Otro. Correo de las Artes 1957-1962’, que mostra l’eix artístico-visual Madrid-Barcelona a través d’obres de 25 artistes realitzades en el període en què es va publicar la revista Correo de las Artes i del personatge del crític informalista Juan Eduardo Cirlot. La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, ha destacat que l’exposició aplega obres inèdites d’artistes catalans, madrilenys i d’altres.