Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Els demòcrates retenen la Cambra de Representants mentre els republicans aspiren a conservar la majoria al Senat

ACN Brussel·les.-Els Estats Units han anat a les urnes per votar el president, un càrrec disputat entre Joe Biden i Donald Trump, però també per escollir els 435 membres de […]

Avatar
Agències 04/11/2020

ACN Brussel·les.-Els Estats Units han anat a les urnes per votar el president, un càrrec disputat entre Joe Biden i Donald Trump, però també per escollir els 435 membres de la Cambra de Representants, fins ara amb majoria demòcrata, i renovar un terç del Senat, en mans dels republicans. Segons els resultats preliminars, els demòcrates aconsegueixen retenir la Cambra de Representants després de la majoria aconseguida el 2018. Al Senat, els republicans són els que més se la juguen en els comicis perquè 23 dels senadors que es renoven són republicans i només 12 demòcrates. Ara per ara, la pugna està ajustada amb 45 senadors demòcrates i 47 republicans amb 29 dels 35 que es renoven ja adjudicats.

Si tal com es preveu els demòcrates retenen la Cambra de Representants, la seva presidenta, Nancy Pelosi, es mantindrà en el càrrec després que ja anunciés la seva voluntat de tornar-se a presentar. La demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez ha aconseguit ser reelegida, igualment que la resta de congressistes de l’anomenada ‘Brigada’ -Ilhan Omar, Ayanna Pressley i Rashida Tlaib-, que representen el grup més a l’esquerra del partit. Amb l’elecció, Cori Bush també esdevé la primera congressista activista del moviment ‘Black Lives Matter’.