Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Els demòcrates pressionen el vicepresident Mike Pence per destituir Trump

ACN Brussel·les.-Els demòcrates pressionen el vicepresident Mike Pence per destituir el president sortint dels EUA, Donald Trump. Després del paper de Trump durant l’assalt al Capitoli dels seus seguidors, la […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Brussel·les.-Els demòcrates pressionen el vicepresident Mike Pence per destituir el president sortint dels EUA, Donald Trump. Després del paper de Trump durant l’assalt al Capitoli dels seus seguidors, la presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, presentarà aquest dilluns una resolució per instar al vicepresident a invocar l’esmena 25, que permet declarar Trump no apte pel càrrec i inhabilitar-lo per incapacitat de governar. S’espera que la cambra baixa voti aquest text dimarts.

En cas que Mike Pence es negués a invocar l’esmena, la presidenta de la Cambra dels Estats Units ha dit que els demòcrates podrien presentar una acusació d'”incitació a la insurrecció” contra Trump per engegar un nou procés d'”impeatchment”. Per tant, Donald Trump podria convertir-se en l’únic president dels Estats Units en afrontar dos intents de destitució.

Relacionats