Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els cursos de primera acollida de la Ribera d’Ebre ajuden les persones estrangeres a adquirir autonomia i socialitzar-se

|

- Publicitat -

ACN Móra d’Ebre.-El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre imparteix enguany una nova edició dels cursos integrals de primer acollida. Aquesta formació per a persones estrangeres ajuden a adquirir autonomia a les nouvingudes però també a les que fa anys que viuen a la comarca. El primer escull a superar és l’aprenentatge del català. Les alumnes, que són sobretot dones, reconeixen la frustració que pateixen en situacions tan bàsiques i quotidianes com anar al metge o interactuar amb l’escola dels fills. Saber català els permet ajudar-los amb els deures, entendre què els passa si estan malalts, però també socialitzar-se. Al curs també se’ls ensenya coneixements laborals i coneixements de la societat catalana.

El primer escull que els alumnes busquen superar amb el Curs de Primera Acollida és parlar i escriure català. “És la inseguretat que genera no conèixer la llengua o la vergonya de parlar català al principi. Quan trenquen aquest sostre de vidre o com li vulguem dir, la facilitat per apropar-se i vincular-se i comunicar-se amb persones catalanoparlants, ja és diferent”, ha explicat Vivian Cano, tècnica d’Immigració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El curs s’adapta als coneixements previs de cada alumne. Alguns no saben ni llegir ni escriure i altres han après abans el castellà. La Rkia Zariouh és marroquina, fa 5 anys que viu a la comarca, però ha de passar molt temps a casa per tenir cura d’una de les seves filles. Ella vol aprendre el català per superar entrebancs diaris. “Aquí aprenc a escriure i llegir. Tinc dos nens que em porten els deures i els hi vull explicar, vull parlar amb la mestra dels nens, o poder parlar amb gent del carrer”, ha explicat amb un castellà poc fluid. “Jo vull dir una frase, escriure i parlar”, ha remarcat. El curs s’ha coordinat amb tres centres escolars dels municipis amb més població de la comarca. “Els criden de l’escola i no saben si els diuen que els fills van bé o malament. Es tracta que puguin accedir als serveis públics amb unes condicions mínimes per les dues parts perquè el professional també es frustra perquè no pot comunicar-se amb les famílies”, ha apuntat Cano. El curs va començar al gener, hi participen una vintena d’alumnes, i s’imparteix a l’edifici de la Democràcia de Móra d’Ebre. En acabar, els alumnes obtindran el Certificat d’Acollida.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió