Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Els coordinadors dels CDR asseguren que “mai” avalarien accions com les que s’atribueixen als set empresonats

ACN Barcelona.-Coordinadors de Comitès de Defensa de la República (CDR) han afirmat en una entrevista al diari ‘Ara’ –la primera que concedeixen a un mitjà suposats líders del moviment (no […]

Avatar
Agències 10/10/2019

ACN Barcelona.-Coordinadors de Comitès de Defensa de la República (CDR) han afirmat en una entrevista al diari ‘Ara’ –la primera que concedeixen a un mitjà suposats líders del moviment (no s’aporta cap nom) per bé que rebutgen aquest terme pel caràcter assembleari que el defineix- que “mai” avalarien accions com les que l’Estat atribueix a través de Guàrdia Civil, Fiscalia i Audiència Nacional als set empresonats del col·lectiu. Consideren l’operació un “muntatge policial” i subratllen que els CDR es desentendrien de qualsevol acció que impliqués explosius o fes perillar qualsevol vida. En tot cas, recorden que, al seu parer, no és la primera vegada que l’Estat utilitza aquest tipus d’estratègies, per bé que, aquesta vegada, “les filtracions i la manipulació sembla que són especialment barroeres”.

Els coordinadors dels CDR esmenten els casos d’Adri i Tamara Carrasco per subratllar que l’Estat ja havia intentat abans empresonar alguns dels seus membres, i consideren que els aparells estatals “no entenen” el funcionament “cívic i transversal” del moviment.Recorden, per exemple, que cada assemblea local és autònoma, i que en cas que alguna tingui la idea de promoure una acció a escala nacional, prèviament haurà de ser aprovada per les altres assembles locals.En un altre apartat de l’entrevista, asseguren que no hi ha cap “subgrup” dins dels CDR amb el nom d’Equip de Resposta Tàctica (ERT), com s’esmentava en una de les filtracions de les acusacions contra els empresonats que hi ha hagut en els darrers dies. Ho consideren una “excusa” per “crear un relat” que pugui “desacreditar” el moviment independentista.I dins d’aquest marc situen les acusacions de suposada tinença de material per fabricar explosius o les amenaces de gravacions de converses telefòniques i imatges compromeses. Recorden que l’operació es diu ‘Judes’, i ho consideren un intent perquè es comenci a desconfiar internament dels membres dels CDR.Afirmen que aquests mateixos aparells de l’Estat consideren “un perill” els moviments socials, i alerten que seguirà amb les “ràtzies” contra els CDR i contra “tothom que qüestioni els seus fonaments”. En tot cas, no creuen que aquests operatius provoquin por entre la població, sinó més aviat el contrari, un “efecte bumerang”. I asseguren: “Com més ens ataquen policialment i judicialment, més persones assisteixen a les assemblees locals dels CDR”.També tenen crítiques, però, cap a la “inoperància” del Govern, que consideren que “desmotiva” molta gent. O cap al Departament d’Interior, que consideren que té poca “diferència” amb el Ministeri de l’Interior. “Tots dos ens persegueixen i ens reprimeixen”, afirmen.

Relacionats