Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els contractistes reclamen una “tramitació àgil i eficient” dels ERTO per evitar “inseguretat jurídica”

ACN Barcelona.-La Cambra de Contractistes reclama que les administracions facin una “tramitació àgil i eficient” dels ERTO per força major del sector per la paralització de les obres i la […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-La Cambra de Contractistes reclama que les administracions facin una “tramitació àgil i eficient” dels ERTO per força major del sector per la paralització de les obres i la manca d’abastiments i d’EPI per als treballadors. En un comunicat, celebren la decisió de les autoritats públiques d’aturar totes les obres no essencials com la “manera més eficaç per evitar els contagis” i garantir la seguretat de les plantilles, però demanen que els ERTO s’acceptin per evitar “inseguretat jurídica”. A més, reclamen crear “les condicions necessàries per preservar les empreses” durant la suspensió i que estiguin en condicions de reprendre l’activitat quan acabi l’estat d’alarma.

En aquest sentit, des de la Cambra de Contractistes demanen una moratòria en el pagament dels impostos durant sis mesos, permetent després el seu pagament fraccionat en funció de les circumstàncies de cada empresa per “evitar el col·lapse” i protegir “la necessària liquiditat”. D’altra banda, també demanen una “tramitació àgil i sense demores de les darreres certificacions emeses per les empreses i el seu pagament en el termini legal establert”, i que també es tramitin i paguin “les indemnitzacions derivades de la suspensió de contractes d’obres”, per cobrir la totalitat de les despeses. Així, indiquen que per permetre la continuïtat del teixit empresarial “tan important és garantir el pagament puntual de les bestretes a càrrec de la indemnització prevista en alguns casos durant el període de suspensió” com el “pagament total de les mateixes un cop aixecada la suspensió” i represa l’activitat. Finalment, també demanen que els òrgans de tramitació de les administracions públiques prenguin les mesures apropiades per reiniciar l’activitat constructora “tan aviat com sigui possible” i que, a més, permetin “licitar nous projectes i garantir d’aquesta manera la continuïtat de l’activitat” per donar “estabilitat”.