Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

Els constructors veuen “inefectives” les normes catalanes d’habitatge i avisen que posen en risc la seva “viabilitat”

ACN Barcelona.-La Confederació Catalana de la Construcció (CCC) considera “inefectives” les últimes normatives d’habitatge aprovades pel Govern i avisa que “perjudiquen seriosament la recuperació i la viabilitat del sector”. En […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-La Confederació Catalana de la Construcció (CCC) considera “inefectives” les últimes normatives d’habitatge aprovades pel Govern i avisa que “perjudiquen seriosament la recuperació i la viabilitat del sector”. En un comunicat, la CCC assegura que hi ha una “paràlisi en projectes d’edificació residencial” i critica especialment la recentment aprovada llei per contenir les rendes del lloguer. Segons els constructors, les regulacions afecten “negativament al sector, posant en perill la viabilitat d’empreses i de llocs de treball”. En aquest sentit, la CCC fa una crida al Govern per “treballar plegats, sector públic i privat, per redreçar la situació”.

La Confederació Catalana de la Construcció destaca que el sector crea una mitjana de 25 llocs de feina per cada milió d’euros d’inversió i fins als 55 en casos de rehabilitacions, una “gran capacitat de generació d’ocupació” que considera que està en risc per les normatives. Segons la CCC, calen “polítiques d’urbanisme i habitatge que promoguin la creació d’un parc d’habitatges a Catalunya adequat a les necessitats de la societat catalana a mig i llarg termini, amb la construcció urgent d’habitatge assequible utilitzant el sòl qualificat disponible i utilitzant si cal formules de col·laboració publicoprivada, i alhora que contribueixen a la recuperació econòmica, sectorial”. En un comunicat, la CCC assegura que “la construcció és un dels sectors que serà clau per a la recuperació econòmica provocada per la pandèmia, i per aquest motiu és necessari promoure polítiques que afavoreixin aquesta recuperació”.