Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Els consells comarcals ebrencs presenten un pla per recuperar itineraris naturals als fons Next Generation

ACN Tortosa.-Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre, a través del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), han presentat un projecte per captar fons […]

Agències 22/09/2021

ACN Tortosa.-Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre, a través del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), han presentat un projecte per captar fons Next Generation i recuperar itineraris naturals de la Reserva de la Biosfera ebrenca. El pla contempla 32 actuacions centrades en quatre eixos -transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat- i preveu una inversió de 5,8 milions d’euros en el període 2022-2024. L’objectiu és consolidar la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre com a destinació de turisme actiu a la natura, reduir l’estacionalitat i generar ocupació de qualitat.

El pla preveu recuperar el camí de sirga entre Tivenys i Bítem, al marge esquerre de l’Ebre; millorar la Via Verda de la Vall de Zafán a la Terra Alta; intervenir al GR-7 i al GR-99 –per consolidar-lo com a via verda de l’Ebre; i restaurar equipaments públics i turístics. En el cas de la Terra Alta es rehabilitarien les estacions de la Via Verda. També es preveu impulsar l’ús de bicicletes electròniques i habilitar punts de recàrrega.La transició digital preveu un sistema d’intel·ligència turística per a gestionar fluxos de mobilitat, àrees de connexió a internet en els punts negres i l’organització d’esdeveniments digitals de videomapping.